Pályaválasztásról hitelesen: Karrierorientációs Program Roadshow III. - Pécs

Az AmCham Karrierorientációs Programja tavasszal útra kel! A három részes roadshow harmadik, egyben utolsó állomása Pécs.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Karrierorientációs programja azért jött létre, hogy segítsünk a középiskolás fiataloknak minél érettebben és tudatosabban meghozni a jövőjüket leginkább befolyásoló döntést: a pályaválasztást.

A program következő mérföldköveként szeretnénk országos szintén minél több középiskolát és vállalati önkéntest bevonni, és ennek eszközeként egy háromrészes roadshowt szervezünk, melynek harmadik állomása Pécs lesz. Az esemény célközönsége a helyi városvezetés, középiskolai vezetők, szakképzési centrumok vezetői, helyi vállalkozások és természetesen a sajtó képviselői.

Az április eseményt követően egy ötnapos pályaorientációs kampányt indítanánk a városban, melynek célja, hogy minél több vállalati önkéntes látogasson el a város és a környék középiskoláiba.

Az eseményről

Dátum: 2019. április 10.

Helyszín: Városháza, diszterem, (Pécs, Széchenyi tér 1., 7621)

A regisztrációhoz katintson ide vagy írjon nekünk a karrierorientacio@amcham.hu email címen.

tervezett program

Az esemény háziasszonya: Lippai-Nagy Irisz, ügyvezető igazgató, Amerikai Kereskedelmi Kamara.

13:00-13:30 Regisztráció

13:30-13:50 Köszöntők

  • Páva Zsolt, polgármester, Pécs

  • Dr. Bársony Farkas, elnök, Amerikai Kereskedelmi Kamara

13:50 -14:00 A Karrierorientációs program bemutatása, különös tekintettel az MTMI tárgyakra

14:00-14:30 Kerekasztalbeszélgetés

14:30-14:55 Vállalati motivációs előadások

14:55-15:25 Karrierorientációs workshop

15:25-15:30 Az esemény hivatalos programjának lezárása

15:30-16:30 Állófogadás

A KARRIERORIENTÁCIÓS PROGRAMRÓL:

A Karrierorientációs programról: Évente több mint 100.000 diák fejezi be sikeresen középiskolai tanulmányait, majd ezután munkát vállal vagy a továbbtanulás mellett dönt. Ők lesznek Magyarország új cégvezetői, orvosai, szakácsai, mérnökei, tanárai. A mi célunk, hogy még a konkrét munkakör vagy egyetemi szak kiválasztása előtt segítsünk a középiskolás fiataloknak minél érettebben és tudatosabban meghozni a jövőjüket leginkább befolyásoló döntést: a pályaválasztást.

A Karrierorientációs Program lényege, hogy az AmCham tagvállalatok önkéntesei („Karriernagykövetek”) iskolai látogatások keretében – előzetes felkészítőanyag, illetve egy moduláris óravázlat alapján - pályaorientációs előadásokat tartanak középiskolás diákoknak. Az AmCham elkötelezett, hogy a program segítséget nyújtson a diákoknak a munkaerőpiaci lehetőségek megismerésében, a munkaerőpiacon való tájékozódásban, valamint a vállalati önkéntesek motiválják, és inspirálják a fiatalokat arra, hogy tudatosan foglalkozzanak karrierjük tervezésével. Az AmCham bízik abban, hogy a Programmal támogatni tudja az oktatási rendszer pályaorientációs feladatait, tevékenységét.

További információért látogasson le a Karrierorientációs Program honlapjára vagy Facebook oldalára!

Event information

Wednesday, 10 April, 2019
Registration: 13:00 - 13:30
Time: 13:30 - 16:30

Városháza, díszterem
(Pécs, Széchenyi tér 1., 7621)

AmCham members in good standing: HUF 0 /person; Non-members: HUF 0 /person

See all events Upcoming events