MEGTELT: Mesterséges intelligencia mini szeminárium a Science Parkban

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara és a Science Park tisztelettel meghívja Önt a Mesterséges Intelligencia témáját feldolgozó mini szemináriumára. A téma szakemberei közel két órában foglalják össze, hogy jelenleg hol tart ez a mindannyiunk életére nagy hatást gyakorló tudományterület és bemutatják nekünk a jövőnk lehetséges perspektíváit. Az intelligencia bumm mellett reggelivel is várjuk kedves vendégeinket.

Részletek

Dátum: március 8, csütörtök
Időpont: 09.00-11.00 (Regisztráció 08.30-tól)
Helyszín: Science Park irodaház, B épület, 6. emelet.
1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.

Az előadások magyar nyelven zajlanak majd.

1. előadás: Technológia és viselkedés: mi az irodai élet jövője?


Előadó: Kánai András, jövőkutató, kommunikációs szakember

András előadásának témája, hogy milyen út áll az iroda, mint tér, illetve az irodai élet előtt az „okos” jövőben, ahol a mesterséges intelligencia egyre inkább teret hódít. A technológiai változások gyökeres átalakulást idéztek elő a munka világában is: manufaktúrából robotok irányította gyár, poros kis szobácskából számítógépekkel felszerelt, high-tech iroda lett. A munkák, a szerepek az élet megváltozott az új technológiákkal. Jövőkutató előadónk azt mondja el, hogyan formálódik tovább a munkahely a mesterséges intelligencia hatására.

2. előadás: A jövő dilemmája: okosvárosba okos emberek kellenek?


Előadó: Fuchs Péter, alkotópedagógiai szakértő, a Makerspace.hu társalapítója

A Makerspace workshopjain eddig több száz gyerek vett már részt, Péter így nemcsak arra a kérdésre tudja a választ, hogy mit mondanak a trendvadászok és jövőkutatók a következő technológiai lépésekről, hanem arra is, hogyan csapódnak le ezek az ígéretek a következő generációban. Mit szól egy budapesti gyerek, ha a Kincskereső kisködmön olvasása helyett szabadon engedik egy 3D-nyomtatókat és lézervágót tartalmazó műhelyben? A hirtelen megokosodó városoknak hogyan lesznek a digitális írástudás birtokában lévő okos lakói. Felvetődik tehát a kérdés: milyen jövő előtt áll az oktatás és mi vár az iparra?

3. előadás: "Megváltás vagy géprombolás?" - Miben más az emberi és a gépi intelligencia?

Előadó: Szabados Levente, mesterséges intelligencia kutató, tanácsadó

A mesterséges intelligencia zenét komponál, sakkbajnokokat aláz meg öt lépésben, képet ismer fel, call centert üzemeltet, megtanulhatatlannak vélt táblajátékokat sajátít el – és még hosszasan lehetne sorolni. De vajon tényleg intelligens a gép? Közel vagyunk ahhoz, hogy az emberéhez mérhető intellektussal rendelkezzenek a számítógépek, vagy csak egy nagyon okos szerszámot találtunk fel, amelyet azért az embernek kell forgatnia? A munkánkat veszi el az MI, a világot forgatja fel fenekestül vagy minden marad a régiben?

summary

AmCham Hungary and Science Park cordially invite you to the upcoming morning seminar about artificial intelligence on March 8. András Kánai will discuss how the rapid technological advance and the appearance of A.I. transforms the office space. Péter Fuchs, co-founder of Makerspace will talk about the future of education and how the promises of today will affect the children of tomorrow. Finally, Levente Szabados, will tell us whether the student is close to beating the master, whether A.I. can match or beat human intelligence one day.

Date: March 8. 09.00-11.00 (Registration opens from 08.30)
Location: Science Park (1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20)

REGISTRATION IS NOW CLOSED.

Please note the event will be held in Hungarian with no translation provided. The event is only open for AmCham members and the partners of Science Park. Registration is free of charge.

REGISZTRÁCIÓ

A RENDEZVÉNY MEGTELT, NEM TUDUNK TÖBB REGISZTRÁCIÓT FOGADNI

Regisztrációját kérjük a peter.kovacs@amcham.hu címre szíveskedjenek elküldeni legkésőbb március 6-ig. A rendezvény csak AmCham tagoknak és a Science Park ügyfeleinek nyitott. A belépés ingyenes. A jelentkezéseket az érkezés sorrendjében dolgozzuk fel, cégenként maximum 2 fő vehet részt.

A Science Parkról

A Science Park a XI. kerületben, közvetlenül a Petőfi híd budai hídfőjénél helyezkedik el, nagyszerű kilátással a Dunára és az épületet övező zöld területre. A környék kiemelt jelentőséggel bíró kereskedelmi és üzleti negyed, a belváros közvetlen közelében. A Science Park tömegközlekedéssel és autóval egyaránt könnyen megközelíthető. A 4-es és a 6-os villamos közvetlenül az épület előtt áll meg, az autópálya hálózat 10-15 perc alatt, a repülőtér pedig 30 perc alatt érhető el kocsival. A Science Parkot zöld park öleli körül. Az épület BREEAM minősítéssel rendelkezik. Az irodakomplexum formájából és környezeti adottságaiból adódóan valamennyi szinten biztosított a bőséges természetes fény bejutása az irodaterületekre.


A Science Park „A” kategóriás irodaház, amely két fázisban került átadásra - A és B épületrész. Mindkét épület 3-3 szárnnyal rendelkezik, amelyek területileg összeköthetők egymással, illetve alaprajzuknak köszönhetően alkalmasak mind egyterű, mind tagolt irodatípusok kialakítására. A Science Park 3 szintes, 399 férőhelyes mélygarázzsal rendelkezik. Kerékpárral közlekedők számára kényelmes megoldást kínálnak a felszíni és mélygarázsban kialakított biciklitárolók, öltözőhelyiségek és zuhanyzók. A Science Park nagyszerű lehetőségeket kínál leendő bérlőinek, hiszen kényelmüket étterem, kávézó, autómosó és egy csendes belső kert is az itt dolgozók kényelmét szolgálja. Ezen adottságokon felül számos színvonalas egyetem és az Allee bevásárlóközpont közelsége is hozzájárul ahhoz, hogy a Science Park ideális lokáció legyen, ha irodaválasztásról van szó.

http://sciencepark.hu/

Parkolás

A Science Park A épületetének -2-es szintjén lesznek biztosítva parkolóhelyek a vendégek számára:

  • 93 - 121
  • 217 – 237

Event information

Thursday, 08 March, 2018
Registration: 08:00 - 09:00
Time: 09:00 - 11:00

Science Park irodaház, B épület, 6. emelet.
1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.

The event is only open for members. There is no participation fee for Members.

See all events Upcoming events

WANT TO DISCUSS THIS FURTHER?

Péter KOVÁCS

Péter KOVÁCS

Communications Manager

+36 1 428-2082