Fogyatékosság-barát Munkahely Workshop március 29-én

  • Thursday, 29 March, 2018

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara tisztelettel meghívja következő mini szemináriumára a Salva Vita alapítvánnyal együttműködésben


Tudják, hogy melyek a Fogyatékosság-barát munkahelyek?

Ha még nem, de olyan csapatban dolgoznak, akik felelős munkáltatóként szeretnék tudni a részleteket vagy már tervezik egy ideje, hogy megpályázzák a címet, de még segítségre van szükség a jelentkezéshez, akkor látogassanak el  2018. március 29-én, csütörtökön megrendezésre kerülő AmCham szemináriumra, ahol Eldin Adél, a Salva Vita Alapítvány munkatársa, a FBM program vezetője mutatja be a programot, és a munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői is beszámolnak a tapasztalataikról.

Részletek

  • Dátum: 2018. március 29.
  • Időpont: 09.00-11.00 (Regisztráció 08.30-tól)
  • Helyszín: Amerikai Kereskedelmi Kamara konferenciaterme

1051 Budapest, Szent István tér 11., 6. emelet

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött az AmCham tagjai számára.

pROGRAM

08.30-09.00: Regisztráció

09.00-09.15: Eldin Adél bemutatja a Fogyatékosbarát Munkahely programot

09.15-09.55: "Autista vagyok" - Két autista fiatal mesél arról, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a napjaik során, hogyan lehet nekik segíteni és miért éri meg egy munkáltatónak foglalkoztatni Őket.

09.55-10.20: A Fogyatékosság-barát Munkahely címes IBM beszámolója

10.20-11.00: Munkáltatói oldalról beszámol az autistákat foglalkoztató Kockacsoki kézműves manufaktúra, akik kóstolóval is készülnek az egybegyűlteknekAz alapítványról

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa.

Az elismerésre és a logó használatára bármelyik nyílt munkaerő piaci munkáltató jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből, kis-, közép és nagyvállalatok egyaránt.

A jelölt cégek között lehetnek olyanok is, amelyek már elnyerték a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, és olyanok is, amelyek még nem. Megfelelő számú jelölés esetén a díj adományozói különdíjat adományoznak az arra legérdemesebb munkáltatónak.

A logó, mely a vállalat külső és belső kommunikációjában egyaránt felhasználható egyrészt azt üzeni, hogy a munkáltató örömmel fogadja a fogyatékos álláskereső emberek jelentkezését és elkötelezett a már foglalkoztatott fogyatékos munkavállalók irányába is, másrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy a szervezet kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségi szempontokra, mely elkötelezettség növelheti a cég presztízsét, illetve a szervezet CSR tevékenységébe is beépíthető.

Regisztráció

Regisztrációját kérjük a peter.kovacs@amcham.hu címre szíveskedjenek elküldeni legkésőbb március 27-ig. A rendezvény csak AmCham tagok számára nyitott, a belépés ingyenes. A jelentkezéseket az érkezés sorrendjében dolgozzuk fel, cégenként maximum 2 fő vehet részt.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

WANT TO DISCUSS THIS FURTHER?

Péter KOVÁCS

Péter KOVÁCS

Communications and Events Coordinator

+36 1 428-2082