Fogyatékosság-barát Munkahely Workshop március 29-én

  • Thursday, 29 March, 2018

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara tisztelettel meghívja következő mini szemináriumára a Salva Vita alapítvánnyal együttműködésben


Tudják, hogy melyek a Fogyatékosság-barát munkahelyek?

Ha még nem, de olyan csapatban dolgoznak, akik felelős munkáltatóként szeretnék tudni a részleteket vagy már tervezik egy ideje, hogy megpályázzák a címet, de még segítségre van szükség a jelentkezéshez, akkor látogassanak el  2018. március 29-én, csütörtökön megrendezésre kerülő AmCham szemináriumra, ahol Eldin Adél, a Salva Vita Alapítvány munkatársa, a FBM program vezetője mutatja be a programot, és a munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői is beszámolnak a tapasztalataikról.

Részletek

  • Dátum: 2018. március 29.
  • Időpont: 09.00-11.00 (Regisztráció 08.30-tól)
  • Helyszín: Amerikai Kereskedelmi Kamara konferenciaterme

1051 Budapest, Szent István tér 11., 6. emelet

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött az AmCham tagjai számára.

pROGRAM

08.30-09.00: Regisztráció

09.00-09.15: Eldin Adél bemutatja a Fogyatékosbarát Munkahely programot

09.15-09.55: "Autista vagyok" - Két autista fiatal mesél arról, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a napjaik során, hogyan lehet nekik segíteni és miért éri meg egy munkáltatónak foglalkoztatni Őket.

09.55-10.20: A Fogyatékosság-barát Munkahely címes IBM beszámolója

10.20-11.00: Munkáltatói oldalról beszámol az autistákat foglalkoztató Kockacsoki kézműves manufaktúra, akik kóstolóval is készülnek az egybegyűlteknekAz alapítványról

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa.

Az elismerésre és a logó használatára bármelyik nyílt munkaerő piaci munkáltató jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből, kis-, közép és nagyvállalatok egyaránt.

A jelölt cégek között lehetnek olyanok is, amelyek már elnyerték a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, és olyanok is, amelyek még nem. Megfelelő számú jelölés esetén a díj adományozói különdíjat adományoznak az arra legérdemesebb munkáltatónak.

A logó, mely a vállalat külső és belső kommunikációjában egyaránt felhasználható egyrészt azt üzeni, hogy a munkáltató örömmel fogadja a fogyatékos álláskereső emberek jelentkezését és elkötelezett a már foglalkoztatott fogyatékos munkavállalók irányába is, másrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy a szervezet kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségi szempontokra, mely elkötelezettség növelheti a cég presztízsét, illetve a szervezet CSR tevékenységébe is beépíthető.

Regisztráció

Regisztrációját kérjük a peter.kovacs@amcham.hu címre szíveskedjenek elküldeni legkésőbb március 27-ig. A rendezvény csak AmCham tagok számára nyitott, a belépés ingyenes. A jelentkezéseket az érkezés sorrendjében dolgozzuk fel, cégenként maximum 2 fő vehet részt.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Event information

Thursday, 29 March, 2018
Registration: 08:30 - 09:00
Time: 09:00 - 11:00

1051 Budapest, Szent István tér 11.

The event is only open for members. There is no participation fee for Members.

Related

See all events Upcoming events

WANT TO DISCUSS THIS FURTHER?

Péter KOVÁCS

Péter KOVÁCS

Communications and Events Coordinator

+36 1 428-2082