deloitte impact

Új vezető a Deloitte Magyarország élén

  • April 21, 2017
2017. június 1-jétől Fülöp András tölti be a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatói posztját. A szakember Gion Gábort váltja, aki több mint 8 évig irányította a magyarországi irodát. Vezetése alatt a szervezet folyamatosan növekedett: a kezdeti 300 fős dolgozói létszám 2017-re csaknem megduplázódott.

Fülöp András idén már 23 éve dolgozik a Deloitte-nál, 2014 óta vezeti a tanácsadói üzletágat, emellett pedig 2015 óta a közép-európai pénzintézeti üzletág vezetője. Utóbbi pozícióját az elnök-vezérigazgatói feladatokkal is össze fogja hangolni.

„Az előttünk álló legfontosabb feladat, hogy a hagyományosan Big 4 szolgáltatási területek mellé minél több új, és akár meglepő terméket, szolgáltatást vezessünk be a magyar piacon. A sikeres hazai megoldásokat pedig minél inkább el kell, hogy juttassuk a nemzetközi színtérre. Csak hogy néhányat említsek; a Deloitte a világ második legnagyobb digitális ügynöksége, több száz kollégánk dolgozik blockchain megoldások kifejlesztésén, Közép-Európában a Deloitte Legal az egyik legnagyobb ügyvédi iroda, egyik legsikeresebb és leggyorsabban növekedő, EMEA szintű IT-biztonsági tanácsadó központunk pedig Budapesten található. Ezeket a szolgáltatásokat meg kell mutatnunk a magyar piacon is”mondta el Fülöp András.

Gion Gábor a jövőben a Deloitte Magyarország kormányzati kapcsolatainak fejlesztésére fókuszál, és továbbra is az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) vezetőjeként irányítja a Deloitte kínai vállalatokra fókuszáló üzletágát.

A Deloitte Magyarország tanácsadási üzletágát 2017. június 1-jétől Mérth Balázs vezeti.

Ismerje meg új vezetőnket

Fülöp András

Tanácsadás
Vezető partner

András 1994-ben, gyakornokként csatlakozott a Deloitte-hoz. Jelenleg a magyarországi tanácsadási üzletág vezetője és a pénzintézeti iparág közép-európai vezető Partnere.

Korábban számos sikeres magyar és régiós M&A tanácsadási megbízást vezetett, elsődlegesen a bankszektorban. Jelentősebb eredményei közé tartozott a Postabank és a montenegrói Opportunity Bank Erste csoport általi megvásárlása, az OTP regionális terjeszkedésének támogatása, valamint az MKB Bank regionális terjeszkedése és annak későbbi értékesítése. Több, mint 30 sikeresen lezárt tranzakció köthető nevéhez.

A Deloitte Magyarország pénzintézeti szektorra specializálódott üzletága András vezetése alatt vált piaci vezetővé, aminek elismeréseként 2013-ban Andrást választották a közép-európai pénzintézeti csoport vezető Partnerévé.

Az elmúlt négy évben a Deloitte tanácsadási üzletágának méretét megháromszorozta, valamint a korábban domináns tranzakciós tanácsadás mellett, széleskörű tanácsadási portfólióval bővítette.  

További információ

Deloitte Magyarország honlap