IV. Digitális Témahét

  • Monday, 08 April, 2019

Partnerek a Digitális Témahéten

A Digitális Témahétre immár 4. alkalommal kerül sor 2019. április 8. és 12. között, a tanév rendjében is meghirdetett módon. A Témahét projektgazdája az EMMI, a koordinációs feladatokat a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) végzi. A résztvevő iskolák a Digitális Témahét keretében mini projekteket valósítanak meg, amelyben fontos szerepet játszik a digitális technológia. Az iskolák regisztrálják magukat és ezt követően megjelennek a program térképén, miképpen a partnerek is.

A Digitális Témahétre olyan szervezetek, cégek, szakemberek önkéntes csatlakozását várjuk, akik programjukkal hozzájárulnak a diákok digitális kompetenciájának fejlesztéséhez, képviselik a digitalizáció fontosságát és ösztönzik a fiatalokat a digitális világ megismerésére.

Olyan programokat várunk, amelyek tükrözik a Digitális Témahét szellemiségét, terjesztik az üzenetét és megvalósítják a céljait (http://digitalistemahet.hu/temahetrol).

A partnerek számára számos együttműködési lehetőség kínálkozik a Digitális Témahét keretében:

  • bemutató órák, interaktív előadások, workshopok tartása az iskolákban
  • diákcsoportok fogadása a partneri szervezetnél, cégnél, intézményben
  • a partner programjait ismertető online virtuális bemutatók tartása
  • a pedagógusok szakmai támogatása webináriumokkal, előadásokkal
  • műhelyfoglalkozások, képzések szervezése a pedagógusoknak
  • projekttervek, módszertani leírások készítése, alkalmazások bemutatása és megosztása a Digitális Témahét honlapjának Tudásbázisában

Partnerként csatlakozni egy egyszerű regisztráció nyomán lehet a digitalistemahet.hu-n a Partnerek oldalon.

Regisztráció után a felületen programokat ajánlhatnak az iskolák, pedagógusok számára és azokat a Témahét szervezői több fórumon és a közösségi médiában is népszerűsítik.

A regisztrációs felület kitöltésével aktiválódik a jelentkezés, és kikerül a szervezet, cég, intézmény a Digitális Témahét Programtérképére.

 

Digitális Témahét pályázat különdíjai

Azok a köznevelési intézmények, amelyek a Digitális Témahéten projekteket valósítanak meg, a támogatók, partnerek révén díjazásban részesülhetnek. Ehhez a partnerek felajánlásait szívesen vesszük. A felajánlások tárgyi eszközök (pl. laptop, tablet, mobiltelefon, 3D nyomtató stb.) vagy valamilyen érdekes program támogatás és megszervezése lehet a pedagógusok és/vagy iskolák számára. A pályázati kategóriákat a partnerekkel közösen alakítjuk ki. Az ünnepélyes díjátadó a II. Digitális Oktatási Konferencia és Kiállításon lesz.

Event information

Monday, 08 April, 2019

See all events Upcoming events