LogMeIn: Kivesszük a részünket a koronavírus elleni küzdelemből

  • March 13, 2020
A LogMeIn megalapítása óta olyan eszközökön dolgozik, amelyekkel támogatja az emberek helytől független munkavégzését. Hisszük, hogy az elkövetkezendő években környezeti, társadalmi és gazdasági tényezők sora, valamint a kommunikációs technológia további fejlődése (5G) még több vállalatot ösztönöz majd arra, hogy "virtuális munkahellyé" alakuljon.

Rendkívüli Távmunka Támogatás kisokos letöltése!

Sajnálatos módon a koronavírus (COVID-19) terjedése rengeteg vállalatot és embert kényszerített gondolkodásra világszerte arról, hogyan tud hatékonyan működni vagy dolgozni a járvány közben is. A kialakuló helyzet ráadásul rendkívüli terheket ró a kormányzati vagy önkormányzati szervek, egészségügyi és oktatási intézmények, és a nonprofit szervezetek működésére is, ahogy újabb és újabb gócpontokkal, zavarokkal kell megküzdeniük.

Ebben a helyzetben egyre több szervezet lát megoldást a távmunkában, annak ellenére, hogy nem állnak rendelkezésükre azok az eszközök, amelyek ezt hatékonnyá tudnák tenni. A távmunkára történő gyorsított és kényszerű átállás, valamint az általános egészségügyi aggodalmak komoly nehézségeket okoznak az ügyfeleinknek, a munkavállalóiknak, és az ügyfeleink vásárlóinak, valamint a közösségeknek, amelyekben élünk. Ezt tükrözik az olyan rendelkezések, amelyek:

  • korlátozzák, vagy felfüggesztik az üzleti célú utazást;
  • felfüggesztik a nagyobb rendezvényeken való részvételt;
  • arra utasítják az IT csapatokat, hogy készüljenek fel a folyamatos működés támogatására távmunka esetén is,
  • szabályokat fogalmaznak meg a diákok és munkavállalók egészségügyi állapotával szemben
  • a helyi és regionális önkormányzatok, valamint egészségügyi szolgáltatókat arra készítik fel, hogy akár magasabb terhelés mellett is tartósan el tudják látni a lakosságot.

A LogMeInnél már végigkövettük, hogyan zajlottak le ezek a folyamatok Ázsiában, ahol néhány termékünk kihasználtsága majdnem megkétszereződött az elmúlt hetekben. A napokban pedig kiugró kihasználtságot láttunk a világ más régióiban is, ahogyan a koronavírussal kapcsolatos tudatosság és veszély egyre növekedett.

Úgy érezzük, hogy a LogMeInnek lehetősége van, hogy egyedülálló és értékes segítséget nyújtson ebben az időszakban. Éppen ezért, kiemelt prioritásunkká tettük, hogy támogassuk ügyfeleinket alkalmazottaik egészségének és üzleti érdekeik megóvásában, miközben segítjük a bővebb társadalmi védekezést is.

Ingyenes Rendkívüli Távmunka Támogatást nyújtunk az egészségügyi szolgáltatóknak, oktatási intézményeknek, állami és önkormányzati szervnek, valamint Nonprofit szervezeteknek

A frontvonalban dolgozóknak a Rendkívüli Távmunka Támogatás (Emergency Remote Work Kit) keretében azonnali hatállyal három hónapos ingyenes hozzáférést biztosítunk bizonyos LogMeIn termékekhez, amelyek megoldást biztosítanak a virtuális megbeszélések és videókonferenciák megszervezésére, internetes képzések és virtuális rendezvények lebonyolítására, a távoli IT support és távoli elérés biztosítására. 

Például a "Meet" Rendkívüli Távmunka Támogatás keretében szervezetszintű hozzáférést biztosítunk a GoToMeeting termékünkhez három hónapon keresztül. A támogatásra jogosult szervezetek köre: 

  • egészügyi és oktatási intézmények, 
  • kormányzati, önkormányzati szervek és 
  • nonprofit szervezetek.

Segítség az ügyfeleinknek

Fontos nekünk, hogy az ügyfeleink is tudják, számíthatnak ránk ebben az időszakban. Elköteleződésünket hangsúlyozva a Rendkívüli Távmunka Támogatást minden jelenlegi LogMeIn ügyfél is igénybe veheti. Meglévő ügyfeleink a GoToMeeting és GoToWebinar megoldásokkal ingyen egészíthetik ki meglévő szerződésüket egy három hónapos időtartamra. Ezenkívül segítséget nyújtunk az eszközök telepítésében és a távmunkában járatlan alkalmazottak képzésében.

Arra kértük a vezetőinket és világszerte minden alkalmazottat, hogy járuljanak hozzá a koronavírus elleni küzdelemhez. Fontos nekünk, hogy az egészségügyi és oktatási intézmények, kormányzati és önkormányzati dolgozók, valamint nonprofit szerveztek tudják, hogy számíthatnak a LogMeInre, ha segítségre van szükségük!

Tapasztalatok és praktikák a távmunka bevezetéséhez

A fentiek mellett elkezdtük összegyűjteni azokat az angol nyelvű anyagokat, amelyek segíthetnek a távmunkára történő átállásban. 

Az elkövetkező napokban és hetekben folyamatosan frissíteni fogjuk az itt összegyűjtött anyagokat és a LogMeIn csapat és más szakértők munkájával is bővítjük. Ha többet szeretnél tudni, látogass el a 

Távmunka Tudásközpontunkba.

Ha a LogMeIn ügyfele vagy és szeretnéd megóvni a munkavállalóid egészségét, amellett, hogy gyorsan kibővíted a távmunka lehetőségeidet, vedd fel velünk a kapcsolatot! Elkötelezettek vagyunk abban, hogy mindenben a lehető legjobban segítsünk!