20191203_FBM_Gala_szollosi_23

Ismét Jobb Velünk a Világ! Gála a Fogyatékos Emberek Világnapján, december 3-án Saját szerkesztésű Híradóval készültek fogyatékos fiatalok a világnapra

  • December 10, 2019
Budapest, 2019. december 3. – A fogyatékos emberek inklúziójának fontosságára hívja fel a figyelmet a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére életre hívott Jobb Velünk a Világ! gálaest, amely immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Színházban, a Fogyatékos Emberek Világnapján, december 3-án. A fogyatékos emberek mellett az őket körülvevő családokat, segítőket, szociális szakembereket, mentorokat is ünneplő különleges alkalom kiemelt aktualitása, hogy a gálaest során kerülnek kiosztásra a Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019, a Munka-társ és Példakép díjak is. Ez utóbbival olyan megváltozott munkaképességű embereket díjaznak, akik saját munkaterületükön kiemelkedően teljesítenek.


(Photos by Mátyás Szőllősi)

Saját szerkesztésű híradóval készültek az idei Jobb Velünk a Világ! gálára azok a fogyatékos fiatalok, akik a Nem Adom Fel Alapítvány csapatát, önkéntesi és tapasztalati szakértő körét erősítik. „A különleges hírösszeállítás célja nem más, mint megmutatni, hogy milyen, a fogyatékos emberek világát érintő hírek tartoznak az idei év legrangosabb pillanatai közé és persze ezen keresztül azt, hogy a sérült emberek is értékteremtő tagjai társadalmunknak” – mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője a Fogyatékos Emberek Világnapja kapcsán tartott sajtótájékoztatón. „Mi sem bizonyítja ezt jobban a ma esti gálánál, ahol kiváló képességű fogyatékos emberek lépnek fel ép művészekkel közösen. A Nem Adom Fel Alapítványnál azért dolgozunk, hogy hitet és erőt adjunk sérült embertársainknak ahhoz, hogy meg tudják mutatni és ki tudják bontakoztatni a bennük rejlő tehetséget, tudást, és maguk is azt érezzék, hogy fontos tagjai társadalmunknak. Számunkra ez a nap erről is szól” – tette hozzá a szóvivő.

A világnap különleges hangulatát erősíti, hogy a gálán kerülnek átadásra a Fogyatékosság-barát Munkahely címek is. A Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés 10 éves fennállása alkalmából a Díj Adományozó Testülete jubileumi elismerések odaítélését határozta el 2019-ben. „A Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019 Díjat 5 kis-, közép- és nagyvállalatnak, valamint költségvetési intézménynek ítélte oda a Testület, amelyek az elmúlt évtizedben kiemelkedő módon segítették elő a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását, illetve a fogyatékossággal élő ügyfelek kiszolgálását” – mondta el Vég Katalin, a díjat alapító Salva Vita Alapítvány ügyvezetője. A munkahelyi elismerések mellett az idei évben is kiosztásra kerülnek a Munka-Társ és Példakép Díjak is. Ezekre a díjakra a vállalatok, szervezetek maguk jelölhetik azokat a munkavállalóikat, akik vagy megváltozott munkaképességű munkavállalóként kiemelkedően teljesítettek saját munkájukban és példát mutatnak érintett sorstársaiknak, vagy munkatársként segítik elő az adott vállalatnál az inklúzió megvalósulását.  „Különösen fontosnak tartjuk, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő emberek példaképekként is megjelenjenek közöttünk, és elismerjük azokat, akik akár emberileg, akár szakmailag különleges teljesítményt nyújtanak” – egészítette ki az ügyvezető.

A kezdeményezés minden évben a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében, a Salva Vita Alapítvány, és a Kézenfogva Alapítvány közreműködésével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Színház támogatásával valósul meg.

A gálaesten fellép többek között a Príma-díjas Parafónia zenekar, Agárdi Szilvia énekesnő és Veréb Tamás, az Operett Színház énekese, a 2016-os Sztárban sztár nyertese, Barabás Lőrinc dzsessztrombitás és zeneszerző, Erdélyi Rolika Paraszupersztár, mesemondó művész, Florent és Justin, a 2017-es France’s Got Talent tehetségkutató finalistái, Rozbora András parakajakos, Sárközi András hegedűművész, Sárközi Ádám nagybőgős és persze az elmaradhatatlan Never Give Up Gospel Kórus és a Villon Trio.

Az estet színesíti a Down Alapítvány közreműködésével megvalósuló fotókiállítás is, melynek érdekessége, hogy ez alkalommal nem ép fotográfusok készítettek képeket sérültekről, hanem fogyatékos emberek készítették el saját látásmódjukkal  a világról, érzéseikről alkotásaikat.

 

További információ

Kiss Gyöngyvér
06 20 395 42 77
kiss.gyongyver@civilimpact.hu