Szentpáli_Gavallér_Péter_és_Kiss Dávid_DAF

Hatékony vezércsere: Kiss Dávidot Szentpáli-Gavallér Péter váltja a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. élén

  • July 23, 2019
Kiss Dávid, a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója 2019. július 1-jétől átadja posztját Szentpáli-Gavallér Péternek, aki az elmúlt két évben a PACCAR cégcsoport ausztráliai leányvállalatánál ért el szép sikereket. Kiss Dávid pedig a PACCAR Parts Europe értékesítési igazgatójaként folytatja pályafutását.

Kiss Dávid 2006-ban a DAF Hungary Kft.-nél helyezkedett el gyakornokként, majd egyre nagyobb felelősségi körökkel járó pozíciókat töltött be a PACCAR cégcsoporton belül Magyarországon, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban. Hazánkba 2016. július 1-jén tért vissza, amikor kinevezték a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatójának. „Habár távozom jelenlegi pozíciómból, nem kell búcsúznom a vállalattól és az ügyfelektől, ugyanis a cégcsoporton belül folytatom a pályafutásomat. Visszatérek a PACCAR alkatrészes üzletágához, és a PACCAR Parts Europe értékesítési igazgatójaként folytatom pályafutásom. Európán kívül többek között dél-amerikai, afrikai és ázsiai piacok is a felelősségem alá tartoznak majd. Nyugodt szívvel adom át a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. irányítását Szentpáli-Gavallér Péternek, aki a járműipar és a PACCAR cégcsoport tekintetében is tapasztalt, sikeres vezető” – mondta Kiss Dávid.

 

Kiss Dávid, a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója (bal oldalon) átadja tisztségét Szentpáli-Gavallér Péternek (jobb oldalon).

Ambiciózus visszatérés 

Szentpáli-Gavallér Péter a gépjármű-finanszírozás területén dolgozott több nagy magyarországi pénzintézetnél, mielőtt a 2009-es gazdasági válság idején Ausztráliába költözött. Melbure-ben üzletviteli tanulmányokat folytatott, majd a BMW Australia Finance vállalatnál helyezkedett el konzultánsként. Később régióvezetőként több kategóriában is az Év Kereskedője címet szerezte meg csapatával. Ezt követően Szentpáli-Gavallér Pétert megkereste a PACCAR cégcsoport, és mivel kifejezetten érdeklődött a tehergépkocsi-iparág iránt, 2017-ben már a PACCAR Financial Australia értékesítési vezetőjeként folytatta pályafutását. Egy évvel később csapatával több mint duplájára növelte a cég forgalmát, rekordévet zárva. „Idén tavasszal megkeresett a PACCAR amerikai központja azzal az ajánlattal, hogy kineveznének a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatójának. Ez egy vonzó lehetőséget jelentett arra, hogy családommal visszaköltözzek Magyarországra, és a külföldön szerzett tapasztalataimat itthon kamatoztassam, így örömmel elfogadtam ezt a felkérést. Kiss Dávid sikeres és fantasztikus munkája után igen nagy kihívást jelent számomra az új pozícióm, de bízom benne, hogy az itteni kiváló csapattal együtt folytatni tudjuk ezeket a piaci sikereket. Fontosnak tartom, hogy minél jobb kapcsolatot alakítsunk ki ügyfeleinkkel, és folyamatosan figyelem majd, hogyan tudjuk az üzleti tevékenységüket még jobban támogatni. Számomra nagyon fontosak az ügyfeleink visszajelzései és kívánságai a termékekkel kapcsolatban. Célom, hogy még tökéletesebb járműveket kínálhassunk ügyfeleink részére és segítsük üzleti fejlődésüket testreszabott szolgáltatásainkkal.” – nyilatkozott Szentpáli-Gavallér Péter.

További információ

DAF Hungary Kft.

Koczián Melinda

melinda.koczian@daftrucks.com

www.daftrucks.hu