Finalists / Döntősök

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara idén negyedik alkalommal meghirdetett, Eredményes Női Vállalkozók alcímű megmérettetésére bárki benevezhette sikeres női vállalkozó ismerőseit. Az ország minden szegletéből, számos településről érkeztek jelölések, összesen közel hatvan.

A benevezett hölgyek a legkülönbözőbb területeken tevékenykednek sikerrel: futballedző, dizájner, blogger, babaúszás-oktató, ügynökségvezető, borász és IT szakember is volt a mezőnyben. Ahogy az indulók szakterületei, úgy kompetenciái, erősségei is igen sokfélék, így az már világosan látszik, hogy egy mai, sikeres nőnek a sokszínűség a legnagyobb erőssége.

A zsűri személyesen találkozott a jelöltekkel, majd több körös egyeztetést követően választotta ki az igen erős mezőnyből az öt legjobbat. Bátorság, kreativitás, kitartás, elszántság, újító szellem: sok-sok erény, amivel követendő példaként lehet elöl járni. A döntőbe jutott hölgyek olyan kivételes értékekkel és ezek által elért sikerekkel büszkélkedhetnek,amellyel egész biztosan rengeteg nőtársukat inspirálják hasonló eredmények elérésére.

Jelölt neve:

Jelölt vállalkozása:

Pozició:

Dr. GYOVAI Viola

Biola Biokozmetikai Kft. 

ügyvezető tulajdonos

A JATE-n toxikológiai témakörben egyetemi doktori fokozatot szerzett hölgyaz MTA Szegedi Biológiai Központ Biokémiai Intézetének vendégkutatójaként, majd az FVM Szőlészeti és Borászati Kutató Intézete, Kecskemét Mikrobiológiai Osztályának vezetőjeként dolgozott. Hét szabadalmi bejelentés kidolgozásában vett részt, valamint 72 magyar és idegennyelvű tudományos publikációt írt. 1999-ben az MTA kandidátusa lett. Vállalkozása, a BIOLA Biokozmetikai Kft, Magyarországon, mint első és jelenleg is egyetlen biokozmetikum és DEMETER-es minősítésű kozmetikumgyártó, jelenleg 1200 m2-nyi üzemi felületen, 27 alkalmazottal állítja elő egyedülállóan komplex és hatékony természetes hatóanyagú termékeit.Viola mindemellett a SZÉPÍTÉSZ szaklap, a BIO TREND természetes életmód magazin rendszeres szakmai cikkírója.

Jelölt neve:

Jelölt vállalkozása:

Pozició:

KATONA Ildikó

Könyvmolyképző Kiadó Kft. 

Tulajdonos, stratégiai és marketingigazgató

A szegedi József Attila Tudományegyetemen programozó matematikusi, majd programtervező matematikusi diplomát szerző Ildikó kezdetben programozással, rendszertervezéssel foglalkozott, majd 20 évvel ezelőtt férjével közösen saját vállalkozásba kezdett, melynek csődje után sem esett kétségbe. 2000-ben az olvasás évében úgy döntött, tenni szeretne azért, hogy a gyerekek visszataláljanak az olvasás élményéhez, így született meg jelenlegi cége, melynek ügyeithárom gyermeke mellett, aktív életmódot folytatva menedzseli. Saját bevallása szerint szűnni nem akaró, újítás iránti igénye hajtja előre az életben.

Jelölt neve:

Jelölt vállalkozása:

Pozició:

PORST Réka

Meska.hu

Társalapító, vezető 

A Széchenyi István Főiskolán közlekedésmérnöki, majd a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA szakán, humánmenedzsment szakirányon végző Réka népibőrműves és népi kézműves-játszóházvezetői képesítéssel is bír, illetve technikai II szintűbarlangásztanfolyamot is végzett, érdeklődése tehát igen sokrétű. Három gyermek édesanyja. Kézműves portálján több ezer kézműves, iparművész és hobbialkotó kap lehetőséget, hogy munkáit pénzzé tegye, és mára havi több mint félmillió látogató válogat a piactéren. Az oldalból származó minden bevételt visszaforgatnak fejlesztésre és marketingre.

Jelölt neve:

Jelölt vállalkozása:

Pozició:

VIDA Ágnes Anna

Kismamablog, Gazdagmami blog

Pszichológus, vállalkozó, blogger

A Kismamablog.hu-t elindító Ágnes érettségi után a budapesti Goethe Intézetben tanult, majd felvételt nyert a németországi Fernuniversität GH Hagen Egyetemre magatartástudomány és pedagógiaszakra, melyet az ELTE 2002-ben pszichológiai tanulmányait a texasi Central Western University diplomájával egészítette ki. 2007-ig pszichológusként, újságíróként és szerkesztőként dolgozott, ekkor indította el saját 2 éves és 4 hónapos kisfia mellől terhességgel, szüléssel, gyermekneveléssel foglalkozó blogját, amely elsősorban pszichológiai oldalról közelíti meg az anyákat foglalkoztató kérdéseket. Blogját mára naponta átlagosan 8000-en olvassák, hírlevelét 80 ezer anyuka követi figyelemmel, online tanfolyamain évente közel 4000 anya vesz részt. A blog 2011-ben elnyerte a HVG Goldenblog verseny Legjobb Szakértői Blog díját. 2011-ben megjelent Babapszichológia című könyve bestseller lett.

Jelölt neve:

Jelölt vállalkozása:

Pozició:

ZWACK Izabella

Dobogó Pincészet; Zwack Unicum Nyrt.

Tulajdonos; Igazgatóság tagja

A néhai Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. vezetőjének és Anne Marshall író és újságíró lánya apja nagyköveti megbízása miatt amerikai iskolában érettségizett, majd Firenzében diplomázott, irodalomból és filozófiából. Ezután Ausztráliától kezdve, Új-Zélandon és Kalifornián át Franciaországig több országban tanult borkészítést és bormarketinget. A családi vállalkozáshoz 2003-ban csatlakozott. Célja, hogy a családi hagyományokat tiszteletben tartva tovább építse a vállalat hírnevét, sikereket érjen el a magyar és a nemzetközi piacon. Emellett az általa vezetett tokaji Dobogó Pincészettel is évek óta kimagasló sikereket ért el az igen rangos Decanter World Wine Awardon. Munkája mellett aktív támogatója több alapítványnak és elkötelezett nagykövete a családi vállalkozások értékteremtő szerepének.